6 september 2013
19:00

Västerhaninge IF

Referat: Andino - Västerhaninge IF

Svår bortamatch mot Andino, ett Andino som Västerhaninge haft riktigt svårt för de senaste åren. Matchen började med Andino satte högsta fart och försökte med högpress. Det syntes från början att Västerhaninge var det skickligare laget och i den 7:e kom ledningsmålet för Västerhaninge. Mohamed lägger säkert in bollen efter framspelning av Sandro. Västerhaninge trummar på därför kommer kvittering oväntat. En bjudning från Västerhaninge som ställer till det för backlinjen med frispark sdom följd. Hyllas den som hyllas bör. En riktigt vacker frispark seglar in i Västerhaningemålet via stolpen. Efter kvitteringen är det ett lag på planen. Västerhanineg skapar chans på chans det blir nästan löjligt att inte Västerhaninge tar ledningen innan paus.

I andra förändras spelbilden Västerhaninge blir stillastående och därmed upphör kavalkaden av målchanser. I den 58:e pekar domaren på straffpunkten efter en hands av en Andinospelare. Adam kliver fram och trycker in bollen. Domaren som varit konsekvent i sitt dömande, alla tröjdragningar renderar gult kort, fortsätter sitt kortviftande vilket innebär att Andino inom ett par minuter får två man utvisade. Någon på bänken myntar att "det finns inget svårare än att leda med 2-1 och vara två man mer" en riktig klassiker. Vi får säga att Västerhaninge spelade av matchen samtidigt som det är dåligt att inte göra ett par till när man är två man mer. Andino skapade inga chanser men det blir nervöst när det bara skiljer ett mål. I den 85:e tar Ümit ett korkat gult kort då han sparkar bort bollen. Domaren plockar helt riktigt upp det gula, Ümits andra så Västerhaninge får avsluta med 10 man. Tre sköna och välförtjänta poäng.